Met de wens te beantwoorden aan de groeiende behoefte in het onderhoud van warmtepompen voor het zwembad, brengt hebben wij een oplossing op de markt gebracht die speciaal ontwikkeld is voor de reiniging van een verdamper/condensor. Grielzeep® is uitgebracht in de vorm van een spray en maakt het mogelijk een warmtepomp in minder dan 10 minuten te onderhouden zonder gebruik van mechanische hulpmiddelen, die de lamellen of andere onderdelen zouden kunnen beschadigen. Bovendien is Grielzeep® biologisch afbreekbaar, niet schadelijk voor de natuur en ook niet voor de gebruiker.

Het is geen geheim dat een vuile verdamper/ condensor het rendement van een warmtepomp duidelijk verlaagt, want de luchtstroom naar de ventilator wordt deels geblokkeerd.
Daardoor kan de warmtepomp niet meer optimaal werken en vermindert zijn rendement. Een onberispelijke netheid van de onderdelen levert dus niet alleen een energiebesparing op. Ze zorgt ook voor een optimaal rendement en verlengt de levensduur van het toestel. In de praktijk wordt de warmtepomp soms gereinigd met een hogedrukreiniger, maar die vervormt de lamellen onomkeerbaar. Stofzuigers of luchtcompressoren zijn dan weer niet krachtig genoeg om het vuil tussen de lamellen te verwijderen.

Bovendien is een warmtepomp normaliter voorzien van een rooster of gaas wat de reiniging nog meer bemoeilijkt. Dat is waar Grielzeep® tussenkomt. Grielzeep® kan zelfs de lamellen aan de afvoerzone van het condenserende water reinigen. De beschermende laag die in Grielzeep® verwerkt zit, werkt bovendien ook preventief. Ze vermindert het risico op toekomstig vuil en beschermt de lamellen tegelijk tegen corrosie.

Grielzeep® is beschikbaar in flesjes van 0,5 l (voor een toestel van max. 15 kW) en 1,0 l (voor een toestel van max. 30 kW) in spray-vorm, met een gebruikshandleiding in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.